Josep Roca rep el premi Gla d'Or
El premi vol reconèixer persones que promocionen els taps de suro pels vins. Aecork espera que aquest 2010 les vendes tornin a remuntar després de la gran devallada del 2008 i 2009 0 opinió1' 53"
0 votsimprimirenviarcorregirlaTafaneraMeneameDel.icio.usLaia Curcoll
GironaUlt. Act. 08.07.2010 - 16:31 hsL'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya (Aecork), que agrupa 50 empreses productures de l'Empordà, la Selva i el Gironès, ha premiat el sommelier del restaurant Celler de Can Roca, Josep Roca, amb el premi Gla d'Or 2009, que aquest any arriba a la seva XX edició. Aecork ha volgut reconèixer, així, la seva trajectòria professional i "la pedagogia amb els vins que transmet i la tasca divulgadora del vi com a binomi amb el suro".
L'associació ha premiat també el secretari de la Federació Espanyola del Vi, Pau Roca, i dos neozelandesos: Alan Limmer, químic, enòleg i taverner; i Paul White, periodista i crític de vins, pels seus articles i estudis en els quals comparen les qualitats i funcionalitats del tap de suro i el de rosca, posicionant-se a favor del suro.
Remuntada
L'objectiu d'aquests premis és reconèixer les persones i institucions que teballen per tal de promocionar el tap de suro en el món vitivinícola. I és que el sector ha atravessat moments difícils, a causa de la crisi econòmica però també perquè els taps alternatius estan constituïnt una forta competència. Segons el president d'Aecork, Francesc Jiménez, el segon semestre del 2008 i el 2009 han estat els pitjors temps de la indústria surera gironina,i acutalment la situació "no és senzilla". Tot i això, les previsions dels tapers són optimistes perquè la indústria torna a remuntar. Si el 2007 la facturació va ser de 228 milions d'euros i el 2008 i 2009 la indústria surera va registrar pèrdues del 15%, per aquest 2010 se'n preveuen facturar 210 milions.
El president d'Aecork confia que el sector sabrà aprofitar el creixement del mercat dels vins ecològics i confira en una instrústria moderna que treballi amb producte orgànics i naturals, "que el seu producte sigui reciclable, renovable i biodegradable. O encara aprofundint una mica més, que tingui una petjada ecològica no només neutra, sinó negativa, contribuint positivament al medi ambient".
Així ho ha confessat durant l'entrega de premis Gla d'Or i la trobada anual del sector surer català que s'ha celebrat aquest dimecres al vespre a l'hotel Mas de Torrent. Francesc Jiménez va fer un reconeixement a Enric Vigas, president d'Aecork els darrers 21 anys i, des del març, president de la Confederació Europea del Suro (Celiège).
Origen informació: Vadevi.cat
No hay comentarios:
Publicar un comentario