Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

jueves, 9 de octubre de 2008

«Crec en el producte i vull quedar-me al territori»

«Crec en el producte i vull quedar-me al territori»

E. POMARES. La Serra d'Almos

Xavi Cedó treballava a l'oficina de la cooperativa, on tenia una nòmina i una feina descansada, amb la qual, però, no omplia el neguit vital. La família era la primera aportadora de raïm a la cooperativa de la Serra d'Almos, terme en què posseeixen 15 hectàrees de vinya i 15 més d'oliveres i cirerers. Cedó ha explicat que «hauríem pogut vendre la vinya a un inversor foraster per un grapat de diners. Però jo crec en el producte que fem i volia quedar-me al territori». Així que van deixar el forn de pa de Tivissa i s'han endeutat per fer realitat el que fins aleshores havia estat un somni: tancar ells mateixos el cercle vitivinícola, des del cep a l'ampolla. Com la majoria de pagesos als que el preu que els paguen pel producte els està ensorrant, Cedó tenia un segon i important motiu per bastir celler propi. «Pels jóvens és impossible tirar endavant. Se'ns tanquen totes les portes, a menys que engeguem un projecte per guanyar-nos el valor afegit».
Ajuts, entrebancs burocràtics i després altres batalles, el celler Cedó Anguera –a banda del de la cooperativa, l'únic de la Serra d'Almos– ja és una realitat, damunt un turonet a cinquanta metres del poble. La inversió ha estat elevada per a un negoci familiar, 700.000 euros, però com ell diu «quan creus en alguna cosa s'ha de ser valent. Així passes les nits sense dormir i les preocupacions...». Mentre serveix el primer vi de la casa, l'Anexe, Cedó es confessa «molt content, perquè tot i treballar fortíssim, veus l'estima de la gent per aquest vi i que tens un futur com a pagès».
Malgrat que el celler té capacitat per elaborar 70.000 litres de vi, aquest negoci familiar mesura amb cura els passos. De l'Anexe, de moment, n'han sortit 5.000 ampolles. Com obliga la filosofia de la casa, aquest vi és una expressió del territori que l'ha vist néixer. Les varietats predominants en el cupatge són les més representatives de la DO Montsant, carinyena i garnatxa, tot i una petita contribució de sirà. Aquesta setmana ja embotella el segon vi, un semicriança. El tercer, després d'un any d'envelliment, sortirà al començament del 2009. Els dissabtes al matí fan tastos i visites a les vinyes. El Cedó Anguera és el celler número 50 de la DO Montsant i demostra l'enorme vitalitat de la denominació.

Origen informació: Vilaweb

No hay comentarios:

Publicar un comentario