Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

miércoles, 26 de agosto de 2009

La vinya més alta d'Europa

La vinya més alta d'Europa

La Cerdanya té la vinya més alta del vell continent per fer el primer vi de gel català. L'impulsor del projecte és un barceloní enamorat de la Cerdanya

Joan Nebot
Cerdanya
Ult. Act. 17.08.2009 - 13:37 hs
A Meranges (Cerdanya) hi ha la vinya més alta d’Europa, concretament a 1.700 metres d’altura. Són només 600 ceps situats en dues parcel·les, dos bancals orientats cap al sud i amb un sòl de pissarra i granit, que durant el dia absorbeix l’escalfor i el va deixant anar a les nits fredes de l’alta muntanya.¿I per què han anat a plantar vinya en un lloc tan difícil, justament en un moment en que sobra raïm als indrets on es fa un conreu tradicional?El Martí Panisello, l’impulsor del projecte, un barceloní que fa molts anys va trobar el seu paisatge preferit a la Cerdanya, ens ho explica: “Vam plantar aquestes vinyes en aquest indret amb la intenció de fer el primer veritable vi de gel català, un repte tant pel que fa al conreu de la vinya com pel que fa a la pròpia elaboració del vi”.Esclar que el Martí no podia tirar endavant ell tot sol aquest projecte i, per això, va haver d’entabanar l’Albert Pons, el propietari del Mas del Cisco, una explotació agrícola tradicional on s’elabora formatge amb llet de les ovelles pròpies, on crien tirons –els ànecs tradicionals de la Cerdanya– i on es conreen naps, col d’hivern –l’única adient per preparar l’autèntic trinxat– o unes delicioses trumfes o patates del bufet.L’Albert és el propietari de la vinya i el que la cuida dia a dia, mentre que el Martí és l’ideòleg i encara hi ha implicats en el projecte el tècnic de vinya Joan Vaqué i l’enòloga Susanna Pascual, que desenvolupen la seva tasca professional en cellers penedesencs i que també han estat seduïts per aquest projecte insensat.Fa tres anys que van plantar els ceps i aquest any podran fer la primera verema. També serà el primer cop que s’enfrontaran a l’elaboració d’aquest vi tan especial del qual no hi ha antecedents al sud d’Europa i del qual esperen poder-ne fer sis-centes ampolles de mig litre. La verema del raïm de les varietats amb què s’elaboren els millors vins dolços del món: riesling, furmint, sauvignon blanc i gewürtraminer, l’endarreriran fins a la primera quinzena de desembre i amb l’ajut del fred que glaça la part d’aigua que hi ha a cada gra de raïm, pensen extraure el most concentrat per elaborar el deliciós vi de gel, l’únic que combina dolçor i acidesa, el primer autèntic vi de gel català.

Origen informació: Vadevi.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario