Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

viernes, 19 de marzo de 2010

Els eurodiputats catalans donen suport al suro

Els eurodiputats catalans donen suport al suro

Una de les demandes és que els “vins orgànics” no puguin dur tap de plàstic Els eurodiputats catalans han assumit les demandes del sector del suro Foto: ACN

Representants del sector surer i els eurodiputats de PSC, CIU, ERC i ICV es van reunir aquest dimecres a la seu de l'Eurocambra a Brussel·les per avaluar com defensar els interesses del suro català en l'àmbit europeu. Els europarlamentaris s'han compromès a buscar aliances als seus grups per aconseguir que a l'etiqueta de l'ampolla de vi hi figuri un distintiu de qualitat que doni informació al consumidor del tipus de tap i per reclamar que s'inclogui en la legislació del vi orgànic l'obligació que porti un tap de suro.

“En un món globalitzat com el d'avui són els grans distribuïdors qui fan les tries i és aquí on la legislació europea pot fer molta feina per obligar a tenir un etiquetatge que defineixi quin tap té l'ampolla”, va explicar el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, des de Brussel·les. De fet, un etiquetatge que faci reconeixibles les ampolles que estan tapades amb tap de suro és una de les principals reclamacions que el sector surer ha presentat als eurodiputats catalans reunits aquest dimecres a la seu de l'Eurocambra a Brussel·les.

“Hem assolit el compromís de començar un treball conjunt per avançar amb el tema de l'etiquetatge per tal que el consumidor sàpiga quin tap té una ampolla abans d'obrir-la”, va afirmar el director de l'Institut Català del Suro i alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià. L'altra principal reclamació del sector és que tots els vins orgànics vagin tapats amb taps de suro i no de plàstic o de rosca, els dos grans competidors del producte obtingut de l'alzina surera.

Un tema de país
Els eurodiputats han mostrat la seva preocupació per un tema “de país”, tal i com el va qualificar l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva. “Les diferents coalicions polítiques hem d'anar juntes en aquesta qüestió”, va afirmar.

Tenint en compte que el ple de l'Eurocambra compta amb 736 membres “els eurodiputats catalans són pocs” per fer pressió, va assenyalar Sabrià. És per aquest motiu que, com va dir l'eurodiputada socialista Maria Badia, “farem lobby'amb diputats d'altres països per aconseguir el valor afegit europeu que necessitem per avançar el Parlament Europeu”. En aquest sentit, els eurodiputats catalans s'han compromès a sondejar els diputats dels propis grups parlamentaris “per veure les possibilitats que tenim d'assolir consens”, va explicar l'eurdiputat d'ERC, Oriol Junqueras, que ha aventurat que portuguesos, francesos i italians són els que segurament tindran una sensibilitat més marcada al tema perquè també són productors de suro. Junqueras espera rebre el suport d'altres de parlamentaris d'altres estats “tenint en compte els beneficis ambientals del suro”.

Els eurodiputats catalans també s'han compromès a establir un contacte amb el Govern espanyol perquè les reivindicacions del sector surer català entrin en l'agenda de la presidència espanyola de la Unió Europea, que comença el proper mes de gener. Els assistents han acordat realitzar una reunió d'avaluació a la primavera i una trobada amb el secretari d'Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido. A més, s'han compromès a treballar per incloure les bones pràctiques del sector surer en la propera Cimera Euromediterrània, que se celebrarà a Barcelona el juny del 2010

Un sector històric
El suro, un producte típic del Mediterrani, té una importància clau tant en l'àmbit econòmic com en l'ambiental. Tal com ha recordat Junqueras, es tracta d'un sector “històric” a Catalunya que, tot i gaudir d'un “pes econòmic significatiu” especialment a les comarques gironines, ha perdut un pes rellevant darrerament: en els últims 10 anys el sector dels taps de suro ha perdut un 30% de la quota de mercat a causa de l'aparició de taps alternatius en forma de taps de plàstic i de rosca.

A més, el suro és un producte estratègic a nivell mabiental ja que té un balanç de CO2 negatiu, és a dir, que absorbeix més CO2 atmosfèric del que es produeix a l'hora de fabricar el tap i, per tant, té efectes beneficiosos en un context com l'actual de lluita contra el canvi climàtic. Les alzines sureres, a més, són un element decisiu en la lluita contra els incendis forestals per la seva gran resiliència al foc.

Origen informació: DiariForestal.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario