Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

martes, 31 de julio de 2012

Vinyes autòctones: recuperar biodiversitat


31/07/2012
La recuperació de varietats autòctones i tradicionals, com el sumoll, permeten als amants d'experiències diferents retrobar sabors i aromes antics. També ajuden a recuperar biodiversitat més adaptada al clima i als sòls.


Després d'anys i panys de no fer-ho, la Cooperativa Agrícola de Rodonyà ha apostat per tornar a plantar ceps de la varietat sumoll a la Plana Morella. Es tenen documents escrits que certifiquen la presència del sumoll a l'Alt Camp des de fa vuit segles. Fins fa quaranta anys, el cent per cent dels ceps d'aquí eren sumoll, però es van canviar per varietats franceses, com merlot i cavernet. Ara, molts pagesos ho han abandonat a causa dels preus baixos. Els joves aposten per tornar al sumoll, la varietat tradicional.

Enric Ferrer, president Coop. Agr. Rodonyà:
"Tenim uns vint centímetres de terra fèrtil i després cap a sota hi ha roca mare, pedres... I, per tant, són terres que a l'hivern sí que estan fresques. Però els estius són molt llargs i molt secs, i s'asseca molt ràpid la terra. Llavors, necessitem un cep que resisteixi molt bé la secada. I el sumoll és un cep que va molt bé per aquí."

El cultiu de la vinya es remunta cinc mil anys enrere. Va decaure després de la desfeta de l'imperi Romà i va retornar al segle XII, amb els monestirs del cister. El segle XVIII tornava a ser la principal font d'ingressos de la pagesia. Avui es recuperen els coneixements que els monestirs van aportar, aquelles varietats més aptes per a zona. El trepat n'és una, i, a diferència del sumoll, mai no ha decaigut, perquè s'ha adoptat per fer caves rosats. Però ara s'obre nous camins.

Jordi Miró, Coop. Agr. Barberà de la Conca:
"Estem venent, com diuen els francesos, un 'terroir'. Una part de Catalunya, del nostre país, que ens identifica. Això és el trepat. Vull dir, tenim una cosa única! Es fan des de vins blancs, a negres, monovarietals, i caves. Això, aquest joc, molt poques varietats de raïm te la donen. Això què vol dir, que la vinya l'has de teballar diferent sigui el cas que sigui."

Alguns consumidors s'han cansat de vins com els que s'han fet últimament, amb varietats que agafen molt gust de la fusta de les bótes. Les varietats autòctones i les tradicionals permeten als amants d'experiències diferents retrobar sabors i aromes antics. També permeten als agricultors recuperar biodiversitat, més adaptada al clima i als sòls, i ampliar el cultiu no només del trepat o el sumoll a les comarques tarragonines, sinó també del picapoll a la Catalunya central i del mandó, el trobat, el boval i el callet a totes les zones vitivinícoles dels Països Catalans.

Un reportatge de Josep Maria Fernández i Joan Palau

Origen informació: TV3

No hay comentarios:

Publicar un comentario