Manifest per evitar que es perdi la llonganissa de Casa Sendra
Advertisement: If you need wines or food from Spain contact winesinform@yahoo.es
Transcric aquí el manifest que amb els companys Pep Palau i Salvador Garcia-Arbós impulsem per defensar la llonganissa de Casa Sendra com a patrimoni gastronòmic català. Tal com ha estat d’actualitat els darrers dies, el propietari d’aquesta històrica casa d’embotits, Pau Arboix, ha decidit tancar l’empresa després d’haver d’afrontar una multa de 30.000 euros per causa del seu conflicte amb la legislació vigent d’indicacions geogràfiques protegides, que li impedia etiquetar el seu producte com a “Llonganissa de Vic” si no formava part d’una IGP a la qual no volia pertànyer per desacords en la normativa.
Les persones que estiguin d’acord amb el manifest i s’hi vulguin adherir, han d’enviar un correu electrònic a salvemllonganissa@gmail.com indicant-hi el seu nom i cognoms, professió i DNI.
Manifest per evitar que es perdi la llonganissa de Casa Sendra
L’anunci del tancament de Casa Sendra, el llegendari elaborador de llonganisses de Vic, després de perdre el llarg litigi que mantenia amb la Generalitat, ens mou a unes reflexions que fem públiques I obrim a tothom qui les vulgui compartir.
La llonganissa que elaborava Pau Arboix, amb les marques Casa Sendra i gaudeixen d’un prestigi i d’una història que avalen.
Les llonganisses de Casa Sendra reuneixen tots els requisits d’autenticitat i qualitat i són, en opinió de prescriptors gastronòmics i de consumidors, un producte d’excel·lència.
Així mateix, la llonganissa de Casa Sendra és, de ple dret, un producte local i del patrimoni culinari de Vic.
La ubicació de la fàbrica i de l’assecador en ple centre de Vic, li afegien uns atractius dignes de ser preservats.
La pròpia llonganissa i l’espai on es produïa li confereixen caràcter de recurs turístic a tenir en compte.
Per tot plegat, pensem que des de les administracions públiques s’haurien hagut d’esmerçar tots els esforços per evitar aquesta trista i lamentable desaparició i la pèrdua irreparable que suposa per la gastronomia, els productes locals, la xarcuteria i el turisme de Catalunya.
Per això mateix, demanem a Pau Arboix que repensi la seva decisió, perquè afecta el patrimoni gastronòmic i el deixa orfe d’un producte universal.
Instem als poders públics a intentar salvar la llonganissa de Vic elaborada des de fa més d’un segle sota les marques esmentades.
Si vols adherir-te al manifest, envia un correu amb el teu nom, professió i DNI a salvemllonganissa@gmail.com
Orígen informació: Cuina.cat


No hay comentarios:
Publicar un comentario