We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

jueves, 28 de abril de 2016

Andorra tanca la planta d'Arinsal contaminada per aigües fecals

Andorra tanca la planta d'Arinsal contaminada per aigües fecals

El Govern del Principat també ordena la retirada de totes les ampolles que estan a la venda i obrirà un expedient a l'empresa Aigua del Pirineu


Un dispositiu de la marca Eden de la redacció de Ràdio Barcelona Foto: ACN


El Govern d'Andorra ha decidit tancar la planta d'aigua d'Arinsal, origen de l'aigua embotellada Eden que va causar el brot de gastroenteritis que ha afectat milers de persones. L'executiu ha optat per aquesta opció després de trobar "norovirus en totes les mostres", segons ha explicat el ministre de Salut andorrà, Carles Álvarez.

A més, el Govern també ha ordenat la retirada de totes les ampolles que estan a la venda i obrirà un expedient a l'empresa Aigua del Pirineu S. L.

El virus detectat en les mostres s'incuba durant entre 12 i 48 hores. Actualment, però, el brot està "tancat" ja que, des del 18 d'abril no s'ha detectat cap més cas nou. No obstant això, les seves conseqüències han provocat sis hospitalitzacions i han quedat afectats treballadors de 381 empreses de Barcelona i Tarragona.

Segons el catedràtic de microbiologia i director del grup de virus entèrics de la Universitat de Barcelona (UB), Albert Bosch, el norovisus es transmet per via fecal oral: "Són excretats per un individu que té gastroenteritis, amb o sense símptomes, i d'alguna manera aquests van a parar a l'aigua o aliments". En aquest sentit, Bosch ha assegurat que el virus té un origen "100% humà". Orígen informació: Nació Digital

No hay comentarios:

Publicar un comentario