Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

viernes, 26 de diciembre de 2008

L'empresa Vins de Taller...

L´empresa Vins de Taller aposta per la producció i comercialització a petita escala de vins de qualitat que produeix a una finca particular situada a Siurana d´Empordà

VINS ´DE GARATGE´
JAVIER ORTEGA FIGUEIRAL - Siurana d´Empordà - 05/09/2008
Aquests camps a ple rendiment poden produir fins a 14.000 litres de vi, unes 18.000 ampolles
La Siurana gironina es un poble al marge del turisme. Regna la tranquil · litat, com manen els canons de la Girona d´interior i es viu amb una pau i una bellesa natural envejada pels urbanites. No hi ha fressa ni gaire pressa als seus petits camins. Es precisament al dit Carrer Gran on comença aquesta historia fa uns quants anys. Un llarg i vell mur ben conservat amaga un secret rera un altre. A l´altre costat d´aquesta tanca de pedra hi ha una propietat que només es pot imaginar veient les teules d´un antic mas que s´hi amaga. S´obre la porta de ferro que separa el carrer del seu mon particular i en aquell moment tot canvia car entrem en un dels jardins que potser es un dels mes espectaculars del l´Alt Empordà: verd, equilibrat i com a teló de fons te la muntanya del Peni, a una distància suficient perquè les antenes de l´exèrcit de l´Aire només siguin dues taques al seu cim. El jardí del mas dóna una sensació de perfecció dins d´un desordre molt ben plantejat. És un indret silenciós, atractiu, amb una varietat infinita d´arbres i plantes que recorda al de la pel · lícula Un bon any de Riddley Scott, sobre el món dels records a una explotació vinícola francesa, o també pot semblar l´espai on Bernardo Bertolucci va filmar Bellesa robada, al 1996: un bucòlic i alhora bohemi jardí d´una vila toscana, un espai molt similar al d´aquesta casa empordanesa propietat d´Antoni Falcón i la seva dona, que es precisament italiana. Per Falcón la natura i el paisatge són la seva vida. Va ser durant molts anys el gerent de l´Institut de Parcs i Jardins de Barcelona. Quan va deixar aquest càrrec va passar al sector privat creant la seva pròpia societat consultora d´espais naturals, Matèria Verda, des d´on assessora a Ajuntaments de tot Espanya per dissenyar jardins públics nous o be modificar i modernitzar altres ja existents. A primers de l´any 2001, l´empresari estava cercant un lloc on descansar, una mena de paradís privat on poder plantejar-se passar la resta de la vida desprès d´anys de treball a ciutat. A Siurana trobà un terreny amb una masia en ruïnes i amb una gran figuera com a únic arbre destriable d´un anàrquic jardí ple de males herbes i abandonat des de feia molts anys. Com a paisatgista i edafòleg - una ciència que estudia la composició i natura del terra en relació amb les plantes i allò que l´envolta-, va crear el seu espai al temps que reformava la seva casa. En veure que bona part del terreny era apte per cultivar es decantà per oliveres i ceps. Es així com de cop i volta, a Siurana hi ha un celler i quatre hectàrees de vinyets. No es que la presència de raïm sigui recent en aquestes contrades, ja que consta en antigues documentacions que les vinyes eren part de la tradició agrícola del poble al segle XIX, com també hi eren la civada, l´ordi o el blat. En aquest cas les noves plantes estan plantades en una zona totalment envoltada de bosc que ajuda a que les temperatures del dia i de la nit siguin contrastades. Així, s´han plantat 18.200 ceps de camps a ple rendiment poden produir fins a 14.000 litres de vi, que traduïts en ampolles son unes 18.000 unitats. "La producció és petita, però adequada. És la filosofia d´aquest celler", comenta Antoni Falcón. "La meva intenció era una idea que ja està molt estesa a França, els anomenats vins de garatge: una producció a petita escala però de qualitat, fent us de part de les instal · lacions de cases al camp i per això he fitxat Jaume Serra com a enòleg assessor pel bon funcionament de la casa". La zona on s´elabora el vi es un cobert que, curiosament, abans era una porquera, adaptada per la seva nova etapa vinícola. Hi ha deu dipòsits d´acer i equips de fred per on el vi passa la seva primera etapa. En una sala propera, més fosca i a un nivell inferior, hi ha la imatge que un neòfit pot esperar a un celler: 48 botes (barrils) de roure de procedència hongaresa i francesa que emmagatzemen uns 225 litres per unitat, on el vi envelleix. Finalment una sala diàfana i un petit laboratori on es tenen emmagatzemades les ampolles ja com a producte acabat, fase prèvia a la distribució. A la collita de 2007 el celler va produir 15.000 ampolles, i per la propera temporada es preveu assolir entre 18.000 i 20.000 unitats, que serà el sostre que s´ha posat aquesta petita productora vinícola. De moment, les ampolles de Vins de Taller només es venen a alguns cellers i botigues selectes de Girona o Barcelona i figura a les cartes d´alguns restaurants catalans d´aquestes dues demarcacions. Segons les darreres notes de cata publicades, algunes varietats han assolit un 8 sobre 10. Bones notécies per a un projecte de qualitat made in l´Empordà on participen 15 socis, entre familiars, amics i coneguts d´aquest executiu reconvertit en home de vins que pretenia reunir al voltant de l´enologia un grup de persones que a més d´invertir s´estimés el món del del vi.

Origen informació: La Vanguardia

No hay comentarios:

Publicar un comentario