Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

miércoles, 2 de marzo de 2011

Creix el parc de màquines expenedores de llet fresca

Creix el parc de màquines expenedores de llet fresca

Alguns dels últims expenedors en instal·lar-se a Catalunya ho han fet mitjançant el sistema de franquícia

02/03/2011

Tot i que el consum de llet fresca a Catalunya està lluny de països com França i Itàlia, la progressiva implantació de màquines expenedores per part d'alguns productors l'han fet créixer. En tres anys ja se n'han instal·lat una cinquantena i la previsió és que la xifra vagi en augment.

La venda de llet fresca en màquines expenedores creix d'ençà que va arribar-nos des d'Itàlia aquest nou model de comercialització, que del productor porta directament el producte al consumidor, per bé que allà la llet és comercialitza crua perquè la legislació ho permet mentre que aquí és fresca i pasteuritzada. El paulatí però ininterromput ascens del nombre d'expenedors pot seguir-se puntualment a través de la web www.lletfresca.cat. Actualment, gairebé tres anys després que s'instal·lés el primer dispensador, estem pels volts de la cinquantena. "L'acceptació del públic ha estat tot un èxit", afirma Pol Collell, de La Vaqueria d'Osona, empresa amb una granja a la població osonenca de Sant Martí Sescort que l'acceptació dels consumidors els ha portat a "augmentar el ventall de productes que hi venem: iogurts, formatges, flams d'ou i de mató, etc". La Vaqueria d'Osona, que explota una vintena de dispensadors, va ser un dels primers ramaders a Catalunya en apostar pel nou sistema de comercialització de la llet i també ha estat pioner a l'hora de buscar-ne noves sortides comercials com la franquícia. "La nostra idea es fer créixer La Vaqueria a través de franquícies, i implantar-nos a la zona metropolitana de Barcelona. D'aquí molt poc estarem presents en alguns dels centres comercials més importants de la ciutat", afirmar Collell que explica que "les nostres màquines són italianes però també n'hi ha de catalanes, de la casa GPE. La xifra va creixent però mica en mica perquè el sistema de reposició és complicat donat que s'ha de fer cada dia. Tenim dues furgonetes, que tampoc poden ser unes furgonetes qualsevol, que fan el recorregut. La que ens cau més lluny de moment és a Olot". La logística és un dels elements que més condiciona la venda donada la peribilitat del producte que no pot deixar-se de mantenir en fred i que s'ha d'haver venut en 24 hores. "I la merma, el residu que s'ha perdut i la que no s'ha venut, és per als porcs", comenta Joan Collell, pare de Pol.

El preu de cada màquina volta els 30.000 euros i es considera que té un període de vida d'entre cinc i set anys. Expenedors de llet fresca en trobem a grans superfícies, a estacions de ferrocarrils, a gasolineres, el ventall de possibilitats s'amplia paral·lelament a com ho fa un subsector que es considera que té camí a recórrer perquè aquí a Catalunya som ben lluny encara del consum mig de llet fresca que hi ha a d'altres països: estem en un 3% del consum total de llet mentre que a Itàlia n'estan a un 17%. De cara a servir a aquesta puixança hi ha hagut intents associatius per aconseguir economies d'escala en temes com la publicitat de moment sense èxit i ara com ara la norma continua sent la iniciativa individual, com ara Via Làctea, de Campllong, que va instal·lar el primer dispensador de llet a Catalunya a l'abril de 2008 i que ara n'explota una desena a la demarcació de Girona sota la marca explícita: Llet llet de vaca vaca.

És usual que aquestes firmes treballin més productes làctics, a més de la llet fresca, que també són reposats i servits en les màquines expenedores. La Granja Armengol, de Gurb, compta amb xarxa pròpia de punts de venda i en alguna de les botigues hi té màquina expenedora com a oferta de complement -o eventualment per estalviar-se de demanar tanda!-. N'hi ha una per exemple al punt de venda d'Armengol al Pla de Balenyà. I allà, com arreu, existeix la possibilitat de dur l'ampolla de casa o pagar-ne per una de nova un preu addicional a l'euro que sol costar el litre de llet fresca.

Origen informació: Gastroteca.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario