Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

jueves, 15 de septiembre de 2011

Uva catalanesca, sis segles de ceps catalans al Vesubi

Uva catalanesca, sis segles de ceps catalans al Vesubi

És un raïm que es conrea bàsicament a la regió de Campania, on va arribar el segle XV, i té una denominació oficial o Indicació Geogràfica Típica

La dominació catalana de la Mediterrània havia de deixar alguna petjada a les terres conquerides. I ho va fer, en tots els àmbits del Mare Nostrum. Per això, no és estrany que en el que avui són terres italianes es pugui trobar quelcom conegut com uva catalanesca. El nom porta ràpidament cap a un territori de la Península Ibèrica. I realment hi té un lligam: el seu origen és Catalunya.

La uva catalanesca és un raïm que es conrea bàsicament a la regió de Campania, i té una denominació oficial Indicació Geogràfica Típica.També se'l pot trobar al voltant del Vesubi i, sobretot, a Somma Vesuviana, S. Anastasai i Ottaviano, a més d'indrets com Terzigno, Pollena, Trocchia, Boscotrecase i San Giuseppe Vesuviano, explicava Francesc Roca a la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya.

Diuen els escrits que va ser Alfons I qui la va dur mar enllà en el segle XV, i la va fer plantar a contrades properes al Vesubi, en terres volcàniques i fèrtils, on ja es feia vi des de l'any 600, segons s'ha constatat a través d'unes premses. La verema es fa entre octubre i novembre. El sòl volcànic aporta fòsfor, magnesi i potassi i, de les vinyes situades per sobre de la cota dels 500 metres s’obté «un raïm amb una gran concentració de sucre que es conserva durant molt de temps en llocs secs i assoleiats».

Roca diu que els ceps van arribar a la zona en els inicis de l’incorporació del Regne de Nàpols a la Confederació catalano-aragonesa. Una incorporació important, car la ciutat de Nàpols, pel seu pes econòmic, demogràfic i cultural, esdevingué, amb el rei Alfons El Magnànim, la capital de fet de la Corona d’Aragó.

Origen informació: Vadevi

No hay comentarios:

Publicar un comentario