Puntos de venta por ciudades, provincia, autonomía, países,...

Una gran arma de marketing que genera clientes de confianza y marca de empresa

Distribuidor / Tienda, demande a su proveedor de alimentos o vinos que le apoye mediante mapas de puntos de venta . Su uso

Distributor / Shop, ask your food or wine supplier to support you through point-of-sale maps . Using it

Distribuïdor / Botiga, demani al seu proveïdor d'aliments o vins que li doni suport mitjançant mapes de punts de venda . Fer-ne us

We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

lunes, 30 de julio de 2012

Promoure la ramaderia, prevenir incendis forestals


03/07/2012

Promoure la ramaderia, prevenir incendis forestals


Un ramat de cabres ajuda al manteniment d'una zona de protecció d'incendis al Cap de Creus. Al mateix temps, proporcionen carn ecològica de qualitat.

Al terme municipal del Port de la Selva hi ha una de les poques zones arbrades del Parc Natural del Cap de Creus. El departament d'Agricultura hi ha fet, els últims anys, diverses actuacions, com estassades i aclarides i franges de protecció, per reduir el risc d'incendi en una zona considerada perímetre de protecció prioritària.

Però perquè aquests treballs siguin efectius al llarg del temps cal un manteniment. I aquí entra en acció aquest ramat de 650 cabres. La majoria són de la varietat Rasquera, habitual a les terres de l'Ebre i amb unes característiques que les fan molt útils per controlar el matoll i les branques baixes.

El departament va arribar a un acord amb un particular que, amb el vistiplau del propietari dels terrenys, hi portava el ramat de vaques per al manteniment dels treballs fets el 2009. Amb el temps es va veure que la presència de cabres seria molt positiva per eliminar i mantenir el combustible i obrir aquests espais boscosos. Les vaques són més selectives i prefereixen les herbes. Les cabres trien plantes més llenyoses. Així, totes dues espècies es complementen.

Aquest manteniment és essencial per no haver de repetir les actuacions. A més, el cost és pràcticament nul. El departament només hi ha ajudat instal·lant uns abeuradors, que s'omplen a través d'un pou que també alimenta un punt d'aigua del mateix departament.

Pere Frigola, eng. de forests Dept. Agricultura:
"I mentre es facin responsables de mantenir-lo ple, un 80%, durant tot el període de risc d'incendis, poden fer servir aquest 20% que queda del punt d'aigua per alimentar els abeuradors i això és més que suficient de cara a l'estiu, que és quan és més problemàtica l'aigua en aquesta zona."

Aquestes ajudes de l'administració han permès al ramader crear una petita empresa per comercialitzar la carn que ha anomenat Cabrit del Cap de Creus, certificada com ecològica, atès que en el Parc Natural la vegetació no té en absolut cap tractament. En un sector en dificultats, aquestes col·laboracions són molt beneficioses.

Manel Anglada, ramader:
"És imprescindible una mica d'ajuda del departament, amb les seves ajudes directes o indirectes, i penso que fem un bé molt mutu. Perquè aquests boscos fa deu anys o dotze anys, quan vam arribar, estaven molt bruts, quasi ni hi passaven les vaques. Ara hi passaran les cabres, la gent s'hi passeja i ens hem adonat que tenim una cabuda de vaques superior a la d'abans."

Així s'aconsegueixen dos objectius: promoure la ramaderia i el producte de qualitat i prevenir els incendis en una àrea on els focs són massa recurrents.

Un reportatge de Xavier Duran i Alfons Casado

Origen informació: TV3

No hay comentarios:

Publicar un comentario