lunes, 18 de agosto de 2014
14 cellers etiquetaran els seus escumosos aquest any amb Clàssic Penedès
El Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat aquest mes de juliol
les modificacions a la normativa de vins dels vins i escumosos amb
l’objectiu de “simplificar i agilitar aspectes de gestió de cellers”.
Pel que respecte a les modificacions, la majoria se centren en el nou
reglament dels escumosos del Penedès, els quals es pretén impulsar i
prestigiar.
Els "Clàssic Penedès" seran elaborats sense utilitzar
productes químics (ni a la vinya ni al celler), ni podran superar
l’addicció de 100 mg de sulfurosos. El temps de criança mínim s’eleva a
15 mesos, de manera que tots podran ser etiquetats com a "Reserva". A
l’etiqueta es podrà posar l’any de la collita i és obligatori posar la data de degorjat. Altres
canvis impulsats són el grau alcohòlic, que s’apuja mig grau, i el
nivell d’acidesa, que disminueix un quart de grau, amb l’objectiu de
buscar maduracions més importants que donin major caràcter i
singularitat als escumosos de la DO, per poder competir amb altres
productes d’alta gamma. A més, el reglament admet els escumosos
elaborats mitjançant un mètode ancestral, una variant del mètode tradicional que no fa servir sucres afegits sinó que utilitza els mateixos que ja porta el raïm.
Segons declaracions del president de la DO Penedès, Josep M. Albet i
Noya, impulsor de la marca Clàssic Penedès: "el Penedès té un terrer amb
una personalitat pròpia, el qual dóna una acidesa que no es troba en
altres indrets. També som la primera regió a elaborar escumosos de la
Península".
El que es vol aconseguir amb aquesta nova normativa és poder
comercialitzar els escumosos a un preu mig més alt que l'actual del
Cava. Per això, 14 cellers ja opten per aquesta alternativa, els quals
produeixen 600.000 ampolles i un terç se’n van per a l'exportació. Com
comenta també Albet i Noya, els seus proveïdors internacionals veuen amb
bons ulls aquest canvi de nom per poder justificar la qualitat i els
preus als mercats exteriors.
Origen informació: Vadevi
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario