We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

viernes, 10 de julio de 2015

Celler Loxarel : Vols veure com un ramat d'ovelles esporga una vinya?

Vols veure com un ramat d'ovelles esporga una vinya?

El ramat de Salvador Queraltó esporga aquests dies els ceps de Loxarel.
Com que la vinya de Loxarel és ecològica, el ramat esporga aquests dies els ceps a la finca de Cal Mayol (Vilobí del Penedès). Segons el celler, "aquesta tasca de les ovelles i les cabres permet garantir una maduració del raïm en millors condicions, i alhora contribueix a un bon manteniment del sòl". 

 
L'esporga o poda en verd, segons el Celler Loxarel,  permet millorar les condicions de maduració del raïm. A Loxarel, fa dotze anys que fan la poda en verd amb l'ajuda del ramat. Mentre el ramat gaudeix de les diferents varietats de pàmpol i herbes que creixen a prop del cep, col·labora també en l'abonament i manteniment del sòl. Josep Mitjans, propietari del celler, creu que aquesta és la forma més coherent d'esporgar per a un celler com el seu, que ha fet una aposta decidida per l'agricultura ecològica i biodinàmica.
L'esporga amb el ramat només es pot fer durant uns dies a l'any, ja que s'ha d'esperar que el raïm hagi granat (abans les cabres i ovelles se'l menjarien perquè és massa tendre) i no pot haver començat a madurar (quan comença a ser dolç, el ramat se'l menja)

Origen informació Cupatges

No hay comentarios:

Publicar un comentario