We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

miércoles, 5 de diciembre de 2018

La Unió de Llauradors denuncia que el preu de les exportacions sud-africanes s'ha duplicat després de l'acord amb la Unió Europea ... Comment of / Comentario de Wines Inform Assessors


La Unió de Llauradors denuncia que el preu de les exportacions sud-africanes s'ha duplicat després de l'acord amb la Unió Europea

L'organització agrària critica que les cotitzacions dels cítrics africans cresquen mentre que les valencianes continúen a la baixa


El preu de les exportacions de cítrics sud-africans es multiplica mentre que les cotitzacions dels cítrics valencians continua a la baixa. Això és el que ha denunciat la Unió de Llauradors en un comunicat, en què assegura que "l'Acord Comercial entre la Unió Europea i Sud-àfrica en vigor des de 2016 –i que perjudica enormement els citricultors de la Comunitat Valenciana i de la resta de l'Estat–, segueix deixant dades que demostren els avantatges per al país africà i que fan reclamar de nou a La Unió de Llauradors una revisió de l'acord que destrossa any rere any les nostres produccions primerenques de mandarines i arrossega l'esdevenir posterior de tota la campanya".

Segons un l'estudi elaborat per l'organització agrària, els preus d'exportació aconseguits per Sud-àfrica han crescut en només dos anys de forma exponencial des de la signatura de l'acord. La mitjana d'augment des que es va subscriure aquest acord comercial és del 50% –53% en taronges després de passar de 0,39 €/kg a 0,58 €/kg i del 47% en mandarines en elevar-se de 0,67 €/kg a 0,91 €/kg en l'última campanya–. "Les cotitzacions d'aquesta manera s'han duplicat, mentre les nostres segueixen baixant", lamenta La Unió.

Per la seua banda, les exportacions sud-africanes han crescut des que es va signar l'acord un 10% en taronges i un 11% en mandarines, batent el seu rècord amb 2 milions de tones. Holanda, el Regne Unit i Portugal són els tres principals països d'entrada, "precisament aquells països on els ports realitzen una inspecció més laxa dels enviaments després de desaparéixer Espanya com a port de recepció", expliquen des de La Unió.

D'altra banda, l'informe assenyala que la superfície de cultiu de cítrics en el país africà s'ha elevat un 11% de mitjana després de l'acord i si s'acota la dada a les mandarines la xifra puja fins al 17%. També, les vendes de plantons s'han duplicat a Sud-àfrica, sobretot els de varietats de mandarines tardanes, molts dels quals entraran en producció en els pròxims anys.

"La primera part de la campanya citrícola ha sigut desastrosa per als productors del País Valencià i bona part d'açò obeeix a la subscripció de l'acord comercial i la presència en els lineals de les tendes i supermercats espanyols fins fa pocs dies d'una gran quantitat de cítrics de països tercers", assenyalen des de La Unió.

"Milers de tones de les nostres mandarines –sobretot satsumes i clementines– s'han quedat en els arbres aquesta campanya sense arreplegar en quedar desplaçades dels mercats europeus per la saturació de cítrics de països tercers com Sud-àfrica que gaudeixen a més d'accés lliure en mandarines i tracte preferencial d'entrada en taronja que a més es liberalitzarà totalment en 2026" lamenten.

En aquest sentit Carles Peris, secretari general de La Unió, creu que les autoritats europees han de ser conscients del dany que realitzen als seus productors de cítrics els acords preferencials com el signat amb Sud-àfrica i han de reaccionar amb mesures de protecció. En aquest sentit Peris reitera que "acords com aquest exerceixen una clara competència deslleial en matèria laboral, fitosanitària, amb una evident falta de control duaner i uns protocols d'importació molt laxos que ens creen inseguretat davant la possible entrada de plagues inexistents de moment en la nostra citricultura".

Comment of / Comentario de Wines Inform Assessors:

Consumers should look at the origins of the product. The closer the better - for ecology, for economic improvement of our environment. but nuanced this election because the qualities and prices are fair.
The decisions of the big buyers are relevant, but their prestige in front of his client/buyer that gives them confidence is played in each purchase decision. I am thinking of a prestigious chain that is selling hazelnuts from an important packer and in which titanium dioxide - additive E-171 - reputed as a carcinogen is used, when other hazelnut packers do not add it or in large surfaces that sell products such as raisins or figs from distant origins and forget closer producers
Wines Inform Assessors
...............................
Los consumidores debemos fijarnos en los orígenes del producto. Cuanto más próximo mejor - por ecología, por mejora económica de nuestro entorno-. pero matizada esta elección porque las calidades y precios sean justos.
Las decisiones de los grandes compradores son relevantes, pero su prestigio frente al cliente/comprador que les da confianza se lo juegan en cada decisión de compra. Pienso en una prestigiosa cadena que está vendiendo avellanas de un importante envasador y en las que se usa dióxido de titanio - aditivo E-171 - reputado como cancerígeno, cuando otros envasadores de avellanas no lo añaden o en grandes superficies que venden productos como pasas o higos de procedencias lejanas y olvidan a productores más cercanos
Wines Inform Assessors
...............................

Origen informació: Diari La VeuWe export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com
Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com
 Pot demanar vi i aliments de Espanya  a winesinform@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario