Raimat Terra 2010. Un chardonnay model de sostenibilitat, des de la vinya a l'ampolla
Raimat creu en un procés de producció basat en els principis de la viticultura sostenible, que es manifesta en la major qualitat dels vins obtinguts, en l'economia de l'explotació i en la millora de l'entorn natural i de la seva biodiversitat. La recent presentació de Raimat Terra, el monovarietal Chardonnay d'aquest celler, respon a aquest concepte integral de sostenibilitat, que respecta el medi ambient des de la vinya fins a l'envàs. Tal i com s'explica des del celler, "l'elaboració de Raimat Terra ha suposat l'ocasió propícia per a anar més enllà, i estudiar l'embotellat i etiquetatge del vi des d'una perspectiva de respecte mediambiental que eviti la sobreutilizació dels recursos i faciliti el seu reciclatge". El resultat d'aquest estudi: un packaging d'acord amb la consciència ecològica d'aquest vi. En aquest sentit, s'han incorporat alguns elements com el tap de suro natural recobert de cera d'abella; la càpsula d'estany reciclable 100%; l'etiqueta de paper reciclable, impresa amb tintes solubles a l'aigua; i una ampolla més lleugera que minimitza l'ús del vidre.
Chardonnay 100%
Elaborat amb raïm procedent dels vinyers propis del celler, les vinyes del qual estan certificades com ecològiques i sostenibles, de producció integrada. Ja fa 20 anys que Raimat conrea aquesta varietat. pel celler, "les característiques que han fet dels vins Chardonnay un èxit mundial es potencien amb l'ús d'aquests raïms conreats amb criteris de sostenibilitat, en assolir expressar amb més força el caràcter varietal i el terroir". El nou Raimat Terra es presenta com "un vi ampli i potent amb un bon equilibri d'acidesa. Presenta aromes complexes i poderosos a fruita fresca, cítrics i fruits secs, amb un caràcter mineral i elegant".
No hay comentarios:
Publicar un comentario