viernes, 10 de julio de 2015
Celler Loxarel : Vols veure com un ramat d'ovelles esporga una vinya?
El ramat de Salvador Queraltó esporga aquests dies els ceps de Loxarel.
Com
que la vinya de Loxarel és ecològica, el ramat esporga aquests dies els
ceps a la finca de Cal Mayol (Vilobí del Penedès). Segons el celler, "aquesta
tasca de les ovelles i les cabres permet garantir una maduració del
raïm en millors condicions, i alhora contribueix a un bon manteniment
del sòl".
L'esporga o poda en verd, segons el Celler Loxarel, permet
millorar les condicions de maduració del raïm. A Loxarel, fa dotze anys
que fan la poda en verd amb l'ajuda del ramat. Mentre el ramat gaudeix
de les diferents varietats de pàmpol i herbes que creixen a prop del
cep, col·labora també en l'abonament i manteniment del sòl. Josep Mitjans,
propietari del celler, creu que aquesta és la forma més coherent
d'esporgar per a un celler com el seu, que ha fet una aposta decidida
per l'agricultura ecològica i biodinàmica.
L'esporga amb el ramat només es pot fer durant uns dies a l'any, ja
que s'ha d'esperar que el raïm hagi granat (abans les cabres i ovelles
se'l menjarien perquè és massa tendre) i no pot haver començat a madurar
(quan comença a ser dolç, el ramat se'l menja)
Origen informació Cupatges
Etiquetas:
Celler Loxarel,
D.O. Cava,
D.O. Penedès,
Técnica-Thecnic
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario